Bobcat heftrucks bij Van Riel

Een nieuwe uitdaging met veel kansen

Vanaf 2024 zijn de heftrucks van de Doosan Group aanpepast. In plaats van de herkenbare oranje Doosan heftrucks, worden de heftrucks nu geproduceerd onder de naam Bobcat. Aan de modellen zelf veranderd niets, maar wel krijgen ze dus een andere naam, logo en kleur.

Van Riel Forklifts blijft dé importeur van Nederland! 

Onze historie

Na bijna 70 jaar transporteren en hijsen is de heftruckmarkt weer een mooie uitdaging voor Martin van Riel. Maar hoe komt M.J. van Riel, een van oorsprong kranen- en transportbedrijf uit het zuiden van Nederland, nu op stoel van importeur van het Zuid-Koreaanse merk Doosan?

Eigen vloot Doosan heftrucks

In 2007, toen Martin van Riel op zoek was naar een 16-tons diesel heftruck, kwam hij terecht bij Alpas Hendrion, de toenmalige importeur van Doosan. Martin kocht bij hen toentertijd zijn eerste Doosan heftruck, een Doosan 160S-5 16-tonner, het paradepaardje onder de zware heftrucks en die beviel inderdaad uitstekend. De klik met het merk was er direct. “Een topmerk voor een topprijs”, aldus een doorgaans als zeer kritisch bekend staande Martin van Riel. Later volgde nog de aankoop van een 3- en 9-tons Doosan heftruck.

Op enig moment raakte de relatie tussen Alpas Hendrion en Doosan gebrouilleerd en werd hen het importeurschap ontnomen, waarop Martin zijn kans schoon zag en aanbood om het beschikbaar gekomen importeurschap op zich te nemen. Met succes werden daarop de gesprekken met de Europese vertegenwoordigingen van het miljardenbedrijf Doosan geopend, met als eindresultaat dat het officiële importeurschap voor Nederland werd verworven voor en vervolgens werd ondergebracht in een nieuw opgericht bedrijf, Van Riel Forklifts B.V.. Met name een bezoek van de top van Doosan aan het hoofdkantoor in Tilburg bleek van doorslaggevende betekenis te zijn geweest.

In januari 2014 werden al snel de eerste twee Doosan heftrucks verkocht aan buurman Verbo B.V. De heftrucks werden in ontvangst genomen door directeur Rob Verschuren van Verbo B.V. In november 2015 werd het verkoopteam uitgebreid met verkoper buitendienst Frans van de Pas, een rasechte Tilburger die de transportwereld kent als zijn broekzak. Frans van de Pas is al vanaf 1991 werkzaam bij de firma Van Riel en was verantwoordelijk voor de transportplanning bij M.J. van Riel voordat hij begon als verkoper buitendienst..

Frans van de Pas is in zijn nopjes met het importeurschap van Doosan: “Met Doosan hebben we een top merk in huis, kwalitatief hoogstaand tegen een scherpe prijs. Ze zijn niet voor niets de leverancier bij Rolls-Royce!”.

Door de enorme klantenkring die M.J. van Riel in de loop der jaren heeft opgebouwd heeft Van Riel Forklifts al enkele klanten waar het op kan bouwen. Tijdens de opstart van Van Riel Forklifts, eind 2013, zijn vooral de bekende gezichten van M.J. van Riel, waaronder Martin van Riel zélf, intensief aan de gang gegaan met het zoeken van potentiële klanten binnen de klantenkring van M.J. van Riel. En met succes, want na Verbo volgde nog vele bestaande klanten van M.J. van Riel die een Doosan heftruck kochten.

Vanaf 2024 zijn de heftrucks van de Doosan Group aanpepast. In plaats van de herkenbare oranje Doosan heftrucks, worden de heftrucks nu geproduceerd onder de naam Bobcat. Aan de modellen zelf veranderd niets, maar wel krijgen ze dus een andere naam, logo en kleur.

Van Riel Forklifts blijft dé importeur van Nederland!