MJ van Riel

Bedrijfsvoorstelling

Mijn vader heeft het transportbedrijf in 1946 te Tilburg opgericht en heeft het vooral in de jaren vijftig, waarin de mobiele kranen in Nederland hun intrede deden, met die ontwikkeling laten meegroeien. Het transporteren en hijsen van materialen is mij dan ook met de paplepel ingegoten.

Mijn vader, ik en mijn 3 broers droegen allen hun steentje bij aan de opbouw van het bedrijf, dat mede  daardoor een begrip is geworden in Tilburg en omstreken.

In 1984  heb ik het familiebedrijf overgenomen en succesvol uitgebreid. Zo kwam  in 2000 het transportbedrijf Varitrans B.V. onder onze paraplu, waardoor ons bedrijf meer dan voorheen in staat was om gecombineerde werken en  projecten uit te voeren.

In 2005 openden wij een vestiging in Oss. Een vestiging in Eindhoven, met de overname van Jansen Kraanverhuur B.V., volgde in 2006. Hierdoor kunnen wij ook in deze regio nog efficiënter opereren. Vervolgens hebben wij ons gespecialiseerd in het leggen van prefab elementen alsmede bouwkundige werkzaamheden voor de mobiele telecommunicatie.

Medio 2015 zijn wij druk in de weer met het vergroten van onze opslagcapaciteit voor met name de machineverhuizingen. Onze industriële verhuistak
is explosief gegroeid en hebben daarom een nieuwe hal in gebruik genomen achter onze werkplaats aan de Zevenheuvelenweg in Tilburg.

Medio 2013 zijn wij de officiële importeur van Doosan in Nederland geworden. In het verlengde daarvan hebben we direct ons eigen regionale dealerschap opgestart in de regio ’s-Hertogenbosch-Tilburg—Waalwijk-Breda-Moerdijk en omstreken. Van Riel Forklifts bedient haar klanten vanuit een nieuw pand in Tilburg. Eind 2017/begin 2018 zal bovendien een nieuwe vestiging geopend worden op onze nieuw verworven locatie op industrieterrein Moerdijk. Middels een eigen verkoop-, verhuur-, service- en onderdelenvoorziening. Voortbordurend op de ambitie van M.J. van Riel streven wij naar een hoge positie in de heftruckmarkt.

Doosan is een prachtig merk dat kwaliteit uitstraalt, iets waar wij ons zelf in herkennen. Als importeur voor Nederland treden wij met een tiental sub-dealers op om zo voor een perfecte dekking in Nederland te zorgen.

Medio 2015 voegde wij het regio dealerschap van Mora toe aan ons assortiment. Mora staat bekend om de zware compacte elektro heftrucks t/m 25 ton. Deze Italiaanse kwaliteitsmachines worden op maat gemaakt voor de klant en zijn daarom uniek.

Onze geschiedenis

2016

Heden

Heden

Ons bedrijf is meer dan voorheen in staat om gecombineerde werken en projecten uit te voeren. Onze specialisatie komt steeds meer te liggen bij industriële verplaatsingen en machineverhuizingen. Daarnaast onderscheiden wij ons op het gebied van het leggen van prefab elementen alsmede bouwkundige werkzaamheden voor de mobiele telecommunicatie.

2015

2015

2015

2016 is het jaar waarin M.J. van Riel start met haar vestiging in Moerdijk. Vanuit Moerdijk kunnen de diverse industriële gebieden in die regio – waaronder Rijnmond en Moerdijk –  optimaal voorzien worden van onze diensten en services. De vestiging van M.J. van Riel op Moerdijk is ongeveer 12.000 m2 groot en is nu nog voorzien van een tijdelijk kantoor. In 2017 zal echter gestart worden met de bouw van een nieuw, goed geoutilleerd pand met onder andere een eigen showroom en werkplaats voor Van Riel Forklifts

2007

2007

2007

In 2007 is M.J. van Riel verhuisd naar een nieuwe locatie aan de Zevenheuvelenweg 23. Dit pand diende voorheen als fabriek van Philips en is geheel gerenoveerd. Deze locatie heeft een oppervlakte van 40.000 m2 en biedt plek aan ongeveer 60-70 hijskranen en een 40-tal vrachtwagens.

2006

2006

Een vestiging in Eindhoven, met de overname van Jansen Kraanverhuur B.V., volgde in 2006. Hierdoor kunnen wij ook in deze regio nog efficiënter opereren.

2005

2005

De vestiging Oss werd in 2005 geopend. Vanuit hier kan M.J. van Riel haar klanten in het oosten van het land en met name regio Nijmegen-Oss beter en sneller bedienen.

2000

2000

2000

In 2000 kwam het transportbedrijf Varitrans B.V. onder de paraplu van M.J. van Riel, hierdoor is het bedrijf meer dan voorheen in staat om gecombineerde werken en projecten uit te voeren.

1984

1984

In 1984 heeft Martin van Riel het familiebedrijf overgenomen en succesvol uitgebreid. Na het overlijden van oprichter en vader Martijn van Riel kreeg zijn zoon Martin het familiebedrijf op 19-jarige leeftijd in handen. De andere drie broers hadden inmiddels hun eigen draai gevonden met eigen kraanverhuur- en transportbedrijven.

1946

1946

M.J. van Riel is opgericht in 1946 te Tilburg en heeft vooral in de jaren vijftig, waarin de mobiele kranen in Nederland hun intrede deden, met die ontwikkeling laten meegroeien. Het transporteren en hijsen van materialen is er bij Martin van Riel dan ook met de paplepel in gegoten.
Hieronder ziet u Martijn (Tijn) van Riel met zijn vier zonen Jeff, John, Toon en Martin, die allen hun eigen weg gingen en ieder een steentje bijdroegen aan de opbouw van het bedrijf, dat mede daardoor een begrip is geworden in Tilburg en omstreken.